Workshops

APK en de deeltjesteller in de praktijk

Vanaf 1 Juli 2022 zal de deeltjes-uitstoot tijdens de APK gecontroleerd moeten worden. Welke gevolgen heeft dit voor de werkplaats? Welke apparatuur kan er gebruikt worden? Wat moet er gedaan worden bij een APK-afkeur? Al deze vragen worden beantwoord in de workshop “APK en de deeltjesteller in de praktijk”. Na het volgen van de workshop is de deelnemer op de hoogte van de laatste uitstootnormen en eisen voor de APK na juli 2022.

Workshop Bosch KTS en ESI

Moderne auto’s worden steeds complexer. Om aan deze voertuigen goed onderhoud, reparatie en diagnose uit te kunnen voeren wordt er steeds meer kennis van autotechnici gevraagd. De Bosch KTS is een onmisbaar stuk gereedschap in de moderne werkplaats. Diagnose is vrijwel onmogelijk als niet bekend is hoe de complexe systemen werken, daarom biedt de gekoppelde werkplaatsdocumentatie ESI[tronic] steun bij diagnose met werkingsprincipes, meetgegevens, voorbeelden, elektrisch schema’s en diagnosehandleidingen. In deze workshop leer je alle mogelijkheden van de Bosch KTS en de laatste online versie van ESI[tronic] werkplaatsdocumentatie efficiënt te benutten en krijg je daardoor inzicht in alle diagnosemogelijkheden die er zijn.

Techniek voor niet-technici

Met de technische basiskennis uit deze trainingen kunnen verkopers, telefonisten, receptionisten en magazijnmedewerkers klanten nog beter van dienst zijn en een goed advies geven.