Diagnose aan Elektronische Systemen 2

Deze training is onderdeel van het opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht

Trainingsinformatie

Elektronische systemen in personenauto's worden niet alleen uitgebreider, maar ook steeds complexer. Hierdoor wordt het opsporen van elektrische storingen lastiger.

Zo worden er elektronische componenten gebruikt waarvan de technicus eerst de principewerking moet begrijpen voordat er kan worden gestart met de diagnose. In de training Diagnose aan Elektronische Systemen 2 worden complexe storingen behandeld. Er is aandacht voor het bepalen van de juiste diagnosestrategie, gebruik van de juiste meet- en diagnosegereedschappen en geschikte meetmethodes.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose aan Elektronische Systemen 2 is de deelnemer in staat de juiste diagnosestrategie, het juiste gereedschap en de geschikte meetmethode te kiezen. Hiermee is hij in staat om complexe elektronische storingen op te sporen.

Leerdoelen

 • De eigenschappen en werking van verschillende elektronische componenten begrijpen en de toepassingen daarvan kennen zoals: relais, diodes, LED's, transistoren en eenvoudige control units.
 • Begrijpen van verlichtingsaansturing middels Pulse Width Modulation (PWM).
 • De principewerking van elektromotoren kunnen verklaren en de toepassing daarvan in de auto kennen zoals: ruitenwissermotor, raambediening, centrale vergrendeling en stoelverstelling.
 • Kortsluiting kunnen opsporen volgens de juiste diagnoseprocedure.
 • Meten van spanningsverlies aan complexe systemen zoals een vergrendelingsmotor, raambediening of ruitenwisserinstallatie.
 • Kunnen lezen en interpreteren van complexe elektrisch schema’s.

Aanvullende informatie

 • Nederlands
 • 1,5 uur online training als voorbereiding en 1 dag praktijktraining
 • Autotechnici niveau 2
 • De deelnemer ontvangt een AutoNiveau-certificaat na het succesvol afronden van de online training, de aanwezigheid op de praktijkdag en het behalen van de eindtoets.
 • Deze training is onderdeel van het technisch opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht.

Kenmerken

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Diagnose aan Elektronische Systemen 1

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose aan Elektronische Systemen 1 is de deelnemer in staat de juiste diagnosestrategie en meetmethode te kiezen om efficiënt elektrische storingen op te kunnen sporen. Kernkwaliteiten die onmisbaar zijn voor de hedendaagse technicus.

Aircosystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Aircosystemen is de deelnemer in staat eenvoudige storingen aan het koudemiddelcircuit volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.