Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Leer verschillende regelstrategieën in stappen te doorgronden

Trainingsinformatie

De strenge uitstootnormen voor dieselmotoren hebben niet alleen gevolgen gehad voor de brandstofsystemen van deze motoren. Ze hebben er tevens voor gezorgd dat aan het dieselmotormanagement een hele reeks systemen en regelstrategieën zijn toegevoegd om de emissie te beperken. Onderhoud, reparatie en diagnose is daardoor zeer complex geworden.

In de training Motormanagement Diesel Regelstrategieën worden de vermogensregelingen en emissiebestrijdingssystemen diepgaand behandeld. De praktijkdag staat in het teken van het interpreteren van uitgevoerde metingen en uitgelezen data. Dit levert praktisch bruikbare kennis op om in de werkplaats aan de slag te kunnen gaan met diagnose aan de verschillende sensoren, actuatoren en regelkringen die moderne dieselmotoren hebben. Deze dag waarin systeemkennis centraal staat, is daarom onmisbaar bij het stellen van diagnose aan moderne dieselsystemen.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat de werking van de verschillende emissiebestrijdingssystemen en regelingen van het dieselmotormanagement te beoordelen met behulp van de juiste diagnosestrategie, elektrische schema’s en diagnoseapparatuur.

Leerdoelen

 • Uitvoeringen van turbodrukregeling herkennen zoals: de wastegate en de variabele geometrie (VTG) en de werking daarvan kunnen beoordelen.
 • Verschillende uitvoeringen van uitlaatgasrecirculatie (EGR) herkennen zoals: hogedruk EGR, lagedruk EGR.
 • De regelstrategie van het motormanagement met betrekking tot EGR herkennen en interpreteren.
 • De werking van EGR-systemen kunnen beoordelen met behulp van diagnosegereedschap.
 • De opbouw en werking van een diesel partikel filter (DPF) kennen.
 • De regelstrategie van het motormanagement met betrekking tot het regenereren van een diesel partikel filter kennen.
 • Het opstellen van een diagnosestrategie bij problemen met betrekking tot dieselpartikelfilters.
 • De opbouw en werking van systemen voor Selectieve Katalytische Reductie (SCR) van stikstofemissie herkennen en begrijpen.
 • De onderhoudsprocedures voor SCR-systemen kennen en kunnen toepassen.

Aanvullende informatie

 • Nederlands
 • 1,5 uur online training als voorbereiding en 1 dag praktijktraining
 • Autotechnici niveau 3
 • De deelnemer ontvangt een AutoNiveau-certificaat na het succesvol afronden van de online training, de aanwezigheid op de praktijkdag en het behalen van de eindtoets.
 • Deze training is onderdeel van het technisch opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht.

Kenmerken

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Datanetwerken Geavanceerd

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Datanetwerken Geavanceerd is de deelnemer in staat de opbouw en werking van de verschillende soorten datanetwerken te herkennen en de juiste diagnosestrategie te kiezen om met de diagnosetester en werkplaatsdocumentatie storingen op te sporen in datacommunicatie.

ABS, Stuur en Stabiliteitssystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag ABS, stuur en stabiliteitssystemen is de deelnemer in staat verschillende stabiliteitssystemen te beoordelen met volgens de juiste diagnosestrategie, met behulp van elektrisch schema’s en diagnoseapparatuur.