Diagnose Datanetwerken

Leer gericht diagnose stellen aan netwerken

Trainingsinformatie

Vrijwel ieder voertuig heeft meerdere soorten datanetwerken aan boord. Deze netwerken zorgen voor het uitwisselen van informatie tussen regeleenheden. In de praktijk betekent dit dat bij een storing in de communicatie veel regeleenheden daarvan last ondervinden en er zeer veel foutcodes ontstaan.

Het diagnosticeren van dit soort storingen vraagt een andere werkwijze dan dat we gewend zijn bij conventionele elektronische systemen. Voor het stellen van diagnose zijn onder meer systeemkennis en systeeminzicht nodig. In praktische opdrachten worden realistische storingen systematisch via een vooraf opgezet plan gediagnosticeerd.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Leerdoelen

  • Interpreteren van communicatie gerelateerde foutcodes en het bepalen van de richting waarin ze wijzen.
  • Opbouw en werking van de diverse soorten netwerken herkennen.
  • Interpreteren van netwerkschema's.
  • Herkennen van netwerkstructuren uit een netwerkschema van een modern voertuig.
  • Kunnen bepalen van de juiste diagnosestrategie afhankelijk van het type datanetwerk.
  • Relevante metingen en controles aan datanetwerken.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Diagnose Aircosystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Aircosystemen is de deelnemer in staat complexe storingen in het koudemidddelcircuit van verschillende soorten aircosystemen volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Diagnose Klimaatregelingen

Na het volgen van de training Diagnose Klimaatregelingen is de deelnemer in staat complexe storingen in de klimaatregeling volgens een geschikte diagnosestrategie op te sporen