Commerciële Bedrijfsvoering

Ben jij eigenaar of leidinggevende in een autobedrijf? Wil jij je graag verder ontwikkelen in een succesvolle bedrijfsvoering, zodat je met jouw organisatie in staat bent om je positie in de markt te behouden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Commerciële Bedrijfsvoering

Deze opleiding leert jou succesvol(ler) te worden in de bedrijfsvoering en jouw organisatie in staat te stellen haar positie te behouden in de markt. We leren jou in een aantal modules, die vaardigheden aan, die je helpen beter te worden in:

  • succesvol ondernemen en leidinggeven
  • behalen van en sturen op hogere rendementen
  • aangaan van duurzame klantcontacten
  • de uitstraling van het bedrijf
  • bedrijfsprocessen optimaliseren
  • effectiever werken

Programma

Deze opleiding bestaat uit een totaalprogramma van 4 jaar. Er staan 4 trainingsdagen per jaar gepland. De trainingen worden verzorgd door verschillende trainers met ieder hun eigen specialisme waardoor we praktijkgerichte trainingen aanbieden, die direct resultaat opleveren in jouw dagelijkse praktijk. De trainingen sluiten aan op jouw persoonlijke leerdoelen en er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Bovendien wordt er veel geoefend met praktijksituaties uit jouw dagelijkse werk. De theorie is ondersteunend en in de training leer je vooral de praktische toepassing van de theorie die jij de volgende dag direct in de praktijk kan toepassen.

Jaar 1 | Bedrijfsanalyse


De jaarcijfers zijn bekend en je ziet dat er nog potentie is om te verbeteren. Je kunt zien op welke bedrijfsonderdelen het minder of juist veel beter gaat. Maar sturing krijgen op alle facetten binnen je bedrijf, dat is nog niet zo gemakkelijk.
Jaar 2 | Effectief leidinggeven​

“Ik wens u veel personeel”. Een oud gezegde dat beslist geen positief bedoelde wens was. De gedachte was dat personeel vooral veel kopzorgen betekende. Niets is minder waar: personeel is absoluut noodzakelijk voor een succesvol bedrijf mits men goed aangestuurd wordt. In jaar twee leer je over jezelf, verschillende leiderschapsstijlen, arbeidsrecht en effectieve aansturing.

Jaar 3 | Commercieel handelen​

Een succesvol bedrijf kan alleen bestaan met tevreden klanten. Het derde jaar staat voornamelijk in het teken van de relatie tussen aftersales-medewerkers/managers en de klant. We nemen de klantgesprekken aan de balie onder de loep, van het eerste tot het laatste contact.Jaar 4 | Blijvend ontwikkelen

Leren is een continu proces, net als het aanpassen van je aanbod en je klantaanpak. In de voorgaande jaargangen heb je veel vaardigheden opgedaan en in de praktijk gebracht. In het vierde jaar gaan we de eerder geleerde onderwerpen opfrissen en verder verdiepen en krijg je aanvullende kennis en vaardigheden.


Werk jij in de werkplaats, bij de receptie of als verkoper?

En wil jij graag jouw klantgerichtheid verder ontwikkelen? Dan is de opleiding Commerciële After Sales iets voor jou.

Bekijk het opleidingsplan

Interessant voor jou

SMART Remote

De SMART Remote is een complete en optimale remote set te gebruiken met iedere PC, laptop of tablet met Wifi via een unieke online website.

Online Pass Thru Training VAG

In deze online training wordt het werken met de VAG groep (Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda) fabrieksdocumentatie en het uitvoeren van software-updates uitgelegd. Na het volgen van deze online training ben je in staat om zelfstandig werkplaatsdocumentatie te raadplegen van de VAG groep en te werken met de diagnosetester.