Motormanagement Diesel Brandstofsystemen

Leer verschillende brandstofsystemen in stappen te diagnosticeren

Trainingsinformatie

Door strenge normen die worden gesteld aan de uitstoot van dieselmotoren is het motormanagement van de dieselmotor uitgegroeid tot een geavanceerd stuk meet- en regeltechniek. Om onderhoud, reparatie en diagnose uit te kunnen voeren aan het brandstofsysteem van deze moderne motoren is diepgaande systeemkennis en ervaring met uiteenlopende soorten diagnosegereedschappen vereist.

Tijdens de training worden de verschillende brandstofsystemen behandeld en de werking daarvan uitgelegd. Op de praktijkdag wordt de werking van de verschillende voorkomende brandstofsystemen duidelijk doordat de deelnemer metingen uitvoert en analyseert. Dit levert veel praktisch bruikbare kennis op om in de werkplaats aan de slag te kunnen gaan met diagnose aan de verschillende sensoren, actuatoren en regelkringen die deze systemen hebben.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Motormanagement Diesel Brandstofsystemen is de deelnemer in staat de werking van de verschillende brandstofsystemen en regelingen van het dieselmotormanagement te beoordelen met behulp van de juiste diagnosestrategie, elektrisch schema’s en diagnoseapparatuur.

Leerdoelen

  • De verschillende dieselbrandstofsystemen herkennen.
  • De procedures voor het controleren van het lagedrukcircuit kunnen uitvoeren.
  • De diverse toegepaste regelingen in het hogedrukcircuit herkennen en de werking daarvan kunnen beoordelen zoals: retourregeling, aanvoerregeling, tweepuntsregeling en raildrukbegrenzing.
  • De werking van de diverse soorten dieselverstuivers zoals: spoelverstuivers, piëzoverstuivers en pompverstuivers begrijpen en kunnen beoordelen met behulp van diagnosegereedschap.
  • De inspuitcorrectiewaarden interpreteren.

Aanvullende informatie

  • Nederlands
  • 1,5 uur online training als voorbereiding en 1 dag praktijktraining
  • Autotechnici niveau 3
  • De deelnemer ontvangt een AutoNiveau-certificaat na het succesvol afronden van de online training, de aanwezigheid op de praktijkdag en het behalen van de eindtoets.
  • Deze training is onderdeel van het technisch opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht.

Kenmerken

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat de werking van de verschillende emissiebestrijdingssystemen en regelingen van het dieselmotormanagement te beoordelen met behulp van de juiste diagnosestrategie, elektrische schema’s en diagnoseapparatuur.

Datanetwerken Geavanceerd

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Datanetwerken Geavanceerd is de deelnemer in staat de opbouw en werking van de verschillende soorten datanetwerken te herkennen en de juiste diagnosestrategie te kiezen om met de diagnosetester en werkplaatsdocumentatie storingen op te sporen in datacommunicatie.