Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen

Complexe storingen uitgelegd in een stappenplan om snel de juiste diagnose te stellen

Trainingsinformatie

Het motormanagement van de benzinemotor is door technische vernieuwingen op gebied van emissiebestrijding uitgegroeid tot een zeer geavanceerd stuk meet- en regeltechniek. Hierdoor is het stellen van diagnose bijzonder lastig geworden.

Om diagnose efficiënt uit te kunnen voeren is systeemkennis nodig. Ook het kunnen uitvoeren van de juiste metingen en het interpreteren daarvan is noodzakelijk. In het praktijkdeel van deze training moeten lastige storingen in het brandstofsysteem of de mengselregeling van het benzinemotormanagement volgens een vooraf opgezet stappenplan worden opgelost. In deze training staat het opzetten van een stappenplan, raadplegen van documentatie, uitvoeren van controles en verslaglegging van de uitgevoerde werkzaamheden centraal.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem van een benzinemotor te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.

Leerdoelen

  • Een stappenplan voor diagnose aan het brandstofsysteem van een benzinemotor kunnen opstellen.
  • Een stappenplan voor diagnose aan de mengselregeling van een benzinemotor kunnen opstellen.
  • Raadplegen en interpreteren van elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
  • Interpreteren van foutcodes.
  • Kunnen uitvoeren van relevante metingen en controles aan het brandstofsysteem van een benzinemotor.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van diagnosegereedschappen zoals: LED-spanningzoeker, multimeter, 2-kanaals oscilloscoop, diagnosetester, brandstofdrukmeter en de viergastester.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën is de deelnemer in staat een diagnosestrategie te bepalen om zeer complexe storingen in benzinemotormanagementsystemen te lijf te gaan. Vervolgens is hij in staat om met behulp van werkplaatsdocumentatie en diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing op te sporen en een reparatieadvies te geven.

Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.