Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen

Leer de verschillende brandstofsystemen van dieselmotoren te doorgronden

Trainingsinformatie

Het motormanagement van moderne dieselmotoren is vanwege strenger wordende emissie-eisen enorm doorontwikkeld. Dat heeft gevolgen voor de werkplaats omdat het stellen van diagnose daardoor lastig is geworden.

Om diagnose efficiënt uit te kunnen voeren is allereerst systeemkennis nodig. Ook het kunnen uitvoeren van de juiste metingen en het interpreteren daarvan is noodzakelijk. In het praktijkdeel van deze training moeten lastige storingen in het brandstofsysteem van het dieselmotormanagement volgens een vooraf opgezet stappenplan worden opgelost. In deze training staat het opzetten van een stappenplan, raadplegen van documentatie, uitvoeren van controles en verslaglegging van de uitgevoerde werkzaamheden centraal.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.

Leerdoelen

  • Een stappenplan voor diagnose aan het brandstofsysteem van een dieselmotor kunnen opstellen.
  • Een stappenplan voor diagnose aan de raildrukregeling van een modern common-rail dieselmotormanagementsysteem kunnen opstellen. · Interpreteren van foutcodes.
  • Raadplegen en interpreteren van elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
  • Kunnen uitvoeren van relevante metingen en controles aan het brandstofsysteem van een dieselmotor.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van diagnosegereedschappen zoals LED-spanningzoeker, multimeter, oscilloscoop en stroomtang, diagnosetester, en brandstofdrukmeter.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat zelfstanding complexe storingen in verschillende dieselmotormanagementsystemen volgens de juiste diagnosestrategie, met behulp van werkplaatsdocumentatie en geavanceerde diagnosegereedschappen op te lossen.

Diagnose Datanetwerken

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.