Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Leer de regelstrategieën in relatie tot diagnose interpreteren

Trainingsinformatie

Bij de jongste generaties dieselmotormanagement zijn een hele reeks emissiebestrijdingssystemen en bijbehorende regelstrategieën toegevoegd. Diagnose is daardoor zeer complex geworden.

In de training Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën wordt de complexheid van de op te lossen storingen verder uitgebouwd. Zo worden storingen rechtstreeks vanuit voorkomende praktijksituaties behandeld. Denk aan storingen in turboregelingen, lage- en hogedruk EGR en roetfiltersystemen. Deze praktijkdag is onmisbaar om de huidige dieselsystemen efficiënt te kunnen diagnosticeren.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat zelfstanding complexe storingen in verschillende dieselmotormanagementsystemen volgens de juiste diagnosestrategie, met behulp van werkplaatsdocumentatie en geavanceerde diagnosegereedschappen op te lossen.

Leerdoelen

  • Een stappenplan voor diagnose aan een dieselmotormanagement kunnen opstellen aan de hand van foutcodes.
  • Een stappenplan voor diagnose aan de complexe emissiebestrijdingssystemen van het dieselmotormanagement kunnen opstellen.
  • Een stappenplan voor diagnose aan de turboregeling van het dieselmotormanagement kunnen opstellen.
  • Het juist interpreteren van diverse foutcodes.
  • Raadplegen en interpreteren van elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
  • Relevante metingen en controles aan complexe emissiebestrijdingssystemen van het dieselmotormanagement kunnen uitvoeren.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Koskamp Opleidingen biedt het Technisch Opleidingsplan aan voor automonteurs. Allereerst wordt er bepaald welk niveau u als monteur heeft, zodat u altijd uitgedaagd wordt en er geen onderwerpen worden behandeld die u zelf al onder de knie heeft.

Diagnose Datanetwerken

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Diagnose Aircosystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Aircosystemen is de deelnemer in staat complexe storingen in het koudemidddelcircuit van verschillende soorten aircosystemen volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.